Het Beekbergerwoud

Onze camperplaats ligt in het Beekbergerwoud even ten zuid-oosten van Apeldoorn. Ooit het laatste oerbos van Nederland, totdat in 1871 de laatste boom werd geveld. Gelukkig heeft Natuurmonumenten dit gebied kunnen aankopen en zijn sinds 2006 volop bezig de natuur te herstellen. En het resultaat tot nu toe mag er zijn. Het is een gevarieerd gebied waar zeldzame planten groeien en je heerlijk kunt wandelen.

 

Laatste oerbos van Nederland

Sinds 2006 is Natuurmonumenten bezig met natuurontwikkeling in het Beekbergerwoud. Kom zelf beleven hoe Natuurmonumenten bezig is om de aangekochte landbouwgronden weer om te vormen tot nat bos, met poelen en moerassen en veel verschillende planten en dieren. Uiteindelijk wordt het nieuwe Beekbergerwoud 300 hectare groot en zal het uitgroeien tot een weelderig moerasbos.

Het Beekbergerwoud is bekend omdat hier ooit het laatste oerbos van Nederland stond. Het was een sprookjesachtige wildernis met zwarte elzen, essen, eiken en beuken. Het bos was meer dan 8000 jaar oud en is helaas gekapt in 1871 en ontgonnen voor de landbouw.


Bron: Natuurmonumenten.

Wandelpaden in en om het Beekbergerwoud

KLARENBEEKSEPAD (Klompenpad)

Ontdek het prachtige, cultuurhistorische landschap van Klarenbeek, wat gelegen is in zowel gemeente Apeldoorn als in Voorst.

Door weilanden en bossen, over landgoederen en langs beken, zoals de Beekbergsche Beek en historische boerderijen. Klompen aan, rugzak op en gaan! Dit klompenpad maar ook de Beekbergsche Beek grenzen aan onze mooie camperplaats.

Rondwandeling: het Klarenbeeksepad (13 km)

 

Bron: klompenpaden.nl


ALBAPAD (Klompenpad)

In het nabijgelegen dorp Oosterhuizen is het Albapad geopend, het achtste Klompenpad in de gemeente Apeldoorn.

De rondwandeling van 11 kilometer start in Oosterhuizen en is bewegwijzerd. Onderweg kom je door het mooie buitengebied van Oosterhuizen, je wandelt langs de enk, stuifwal, door bos en het voormalige oerbos Beekbergerwoud.

Rondwandeling: het Albapad (11 km)

 

Bron: klompenpaden.nl

Actuele informatie over de Klompenpaden vind je op www.klompenpaden.nl


MARSKRAMERSPAD (etappe 09) 

Van Klarenbeek station naar Hoenderloo (20 km)

Molen de Hoop steekt boven het lintdorp Klarenbeek uit. Je steekt het Apeldoorns Kanaal over en na Beekbergen duik je de dichte bossen van de Veluwe in tot Hoenderloo.

De Veluwe is onmiskenbaar het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. In de verste verte is er geen stad te bekennen.

Klik hier voor meer informatie over het Marskramerpad.

 

Bron: wandelnet.nl


HET VLONDERPAD

Natuurgebied Beekbergerwoud, gelegen tussen Apeldoorn en Klarenbeek, is weer geopend voor wandelaars. Na duurzaam herstel van het vlonderpad en de opgehoogde zandpaden kunnen wandelaars het rondje Beekbergerwoud weer maken.

Natuurmonumenten is in 2006 begonnen met herstel van het gebied en probeert daarbij iets van de sprookjesachtige wildernis terug te brengen. Je kunt in het Beekbergerwoud wandelen vanaf de parkeerplaats aan de Woudweg in Klarenbeek.

Bron: Natuurmonumenten.

 

Prachtige fietsroutes met fietsknooppunten

Camperplaats An de bèke is direct gelegen aan het fietspad dat van Klarenbeek naar Oosterhuizen loopt. In de directe omgeving vind je diverse fietsknooppunten van waaruit je zelf een mooie route kunt plannen.

Je kunt hier eenvoudig zelf een fietsroute plannen rondom Klarenbeek.

Maak jouw eigen website met JouwWeb